Vinprovning fredag 8 oktober- FULLBOKAT

DENNA KVÄLL ÄR FULLBOKAD!

Den 8 oktober är det dags för vinprovning på Bjärhus. Vi presenterar den italienska, ekologiskt certifierade vinproducenten Azienda Agricola Berioli från Umbrien. Provningsledare är sommelier Gunilla Larsson som till vardags arbetar för en av Danmarks största vinimportörer Östjysk Vinforsyning. Gunilla har mångårig erfarenhet av vin och har bl. a arbetat i Sydafrika hos Kanonkop, Neil Ellis, Kleine Zalze, Hartenberg.

Berioli har mycket gemensamt med Bjärhus trots de skilda arbetsområdena. Vikten av omsorg för miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. I provningen kommer smaker från Umbrien förenas med smakerna från Bjärhus

Berioli ligger nära Trasimenosjön 12 km från Peruga, familjen har producerat vin sedan början av 1900-talet, med en areal på 11 ha och med en totalproduktion av 40 000 flaskor årligen.

All produktion sker manuellt och de producerar totalt sju olika viner. Mousserande av Chardonnay, vita ekade och oekade av Chardonnay och Grechetto, röda viner fatlagrade och lagrat i ståltank av Merlot, Sangiovese och Cabernet Sauvignon samt ett dessertvin, Vinsanto.

Till vinerna serveras Bjärhusburgare, på gårdens ekologiska nöt, hembakat bröd, härliga  dressingar och gröna,sköna tillbehör, allt med Umbrisk touch

 

8 oktober kl 18.30

Loftet på Bjärhus

595 kr för mat och vinprovning

Anmälan sker till info@bjarhusgardsbutik.se

När vi bekräftat din anmälan, får du uppgifter om hur du betalar.

 

Reservation: Ställs in vid fåtal anmälningar.

 

Välkomna!

Visa fler nyheter.