Ge bort en upplevelse i Julklapp

Perfekta julklappen till den som redan har allt.

Ge bort ett presentkort på en trevlig och lärorik kväll hos oss på Bjärhus

Kaffegöksprovning –  26 januari 425:-

Ölprovning med Röstånga RajRaj-9 februari 395:-

Korvkurs -14 februari 695:-

Vin/ost-provning med Kontext Vinimport och Ådala Gård -9 Mars 445:-

Presentkort till någon av våra kvällar, köper du i butiken

Kaffegöksprovning 26 januari

Kaffegök, kaffekask, kask eller gök, är en blandning av kaffe och brännvin eller cognac. Man tog en gök för att inte bli gökdärad, enligt folktron blev man förhäxad av att höra göken på fastande mage och det var en bra anledning att dricka alkohol. Drycken har också kallats ”Uddevallare” och ska varit populär i Bohuslän i mitten av 1800-talet. Detta är ett smakprov av vad ni kan lära er om på en kaffegöksprovning. Vi börjar med lite mat, det blir SOS dvs. Smör, Ost och Sill i lite olika utföranden. Till detta serveras det lättöl eller vatten. Starkare drycker finns om sillen kräver detta.Vår ciceron för kvällen är våran charkmästare Leif.

På loftet, 2/2 kl 19.00 Pris 425: kr

Boka plats på info@bjarhusgardsbutik.se, eller i butiken

 

Ölprovning med Röstånga RajRaj 9 februari

Daniel Unnerbäck från mikrobryggeriet Röstånga RajRaj guidar oss genom ölens underbara värld. Vi provsmakar oss igenom ett gäng trevliga öl och det serveras mustig köttgryta på gårdens egna ekologiska nöt och egenodlade KRAV-grönsaker.

På loftet, 9/2 kl 19.00 Pris 395:-

Boka plats på info@bjarhusgardsbutik.se, eller i butiken

 

Korvkurs 14 februari 

Vi pratar lite om teorin kring att göra korv, olika typer av korv och vilken köttråvara vi använder. Vilka kryddor använder man vid korvproduktion och varför. Under kvällen kommer vi att praktiskt göra färskkorv, två till tre smaksättningar beroende på gruppen.  Har ni egna idéer om smaksättning så är det alltid roligt om vi kan prova det.  Vi startar kl 18.00 och håller på i ca tre timmar. Vi börjar med enklare fika och teori, sen blir det praktisk korvtillverkning. Vi lär oss mala/hacka, krydda, stoppa och binda. Du får med dig hem ca 1,5 kg färskkorv. Guidar gör såklart vår korvmästare Leif

I produktionsköket, 14/2 kl 18.00 pris 695:-

Boka plats på info@bjarhusgardsbutik.se, eller i butiken

Vin- och ostprovning med Kontext vinimport och Ådala gård 9 mars

Ingvar Johansson på Kontext Vinimport säljer ekologiska viner från små, hantverksmässiga producenter i Italien. Familjeföretag som ägnar sig åt riktiga vin, utan tillsatser.

Malin och Jesper Kumberg driver det lilla mejeriet Ådala Gård i Billinges skogar. Osten görs på ekologisk mjölk från granngården Gunnaröds gård, och varje liten ost får precis så mycket uppmärksamhet som den behöver. Genom åren har Malin arbetat fram ett brett spann av välsmakande ostar.

Att ost och vin är en oslagbar kombo  har väl inte gått någon förbi. Missa därför inte detta unika tillfälle att njuta av mathantverk både på tallriken och i glaset. Vi guidas genom vinets värld, osttillverkningens mysterier, och pratar om kombinationen av ost och vin – vad händer i gommen då?

På loftet, 9/3 kl 19.00 445:-

Boka plats på info@bjarhusgardsbutik.se, eller i butiken

 

 

Visa fler nyheter.