Korvkurs och Vin/ostprovning

Korvkurs -14 februari OCH 28 februari 695:-

Vin/ost-provning med Kontext Vinimport och Ådala Gård -9 Mars 445:-

 

Korvkurs 14 februari och 28 februari

Eftersom korvkursen 14 februari är fullbokad släpper vi nya platser till 28 februari

Vi pratar lite om teorin kring att göra korv, olika typer av korv och vilken köttråvara vi använder. Vilka kryddor använder man vid korvproduktion och varför. Under kvällen kommer vi att praktiskt göra färskkorv, två till tre smaksättningar beroende på gruppen.  Har ni egna idéer om smaksättning så är det alltid roligt om vi kan prova det.  Vi startar kl 18.00 och håller på i ca tre timmar. Vi börjar med enklare fika och teori, sen blir det praktisk korvtillverkning. Vi lär oss mala/hacka, krydda, stoppa och binda. Du får med dig hem ca 1,5 kg färskkorv. Guidar gör såklart vår korvmästare Leif

I produktionsköket, 14/2 eller 28/2 kl 18.00 pris 695:-

Boka plats på info@bjarhusgardsbutik.se, eller i butiken

Vin- och ostprovning med Kontext vinimport och Ådala gård 9 mars

Ingvar Johansson på Kontext Vinimport säljer ekologiska viner från små, hantverksmässiga producenter i Italien. Familjeföretag som ägnar sig åt riktiga vin, utan tillsatser.

Malin och Jesper Kumberg driver det lilla mejeriet Ådala Gård i Billinges skogar. Osten görs på ekologisk mjölk från granngården Gunnaröds gård, och varje liten ost får precis så mycket uppmärksamhet som den behöver. Genom åren har Malin arbetat fram ett brett spann av välsmakande ostar.

Att ost och vin är en oslagbar kombo  har väl inte gått någon förbi. Missa därför inte detta unika tillfälle att njuta av mathantverk både på tallriken och i glaset. Vi guidas genom vinets värld, osttillverkningens mysterier, och pratar om kombinationen av ost och vin – vad händer i gommen då?

På loftet, 9/3 kl 19.00 445:-

Boka plats på info@bjarhusgardsbutik.se, eller i butiken

 

 

Visa fler nyheter.