Chokladlördag på loftet!

Välkommen på en stund i Chokladens förtrollande värld!

Följ med på en resa genom århundraden av mytomspunnen historia; från
urfolken i Centralamerikanska regnskogen till Europas medeltida högadel.
Från industrialiseringens fabrikörer till nutidens chokladkonditori &
hälsofilosofi.

Hur blir Choklad egentligen till? Vad är god Chokladkvalitet? Vi smakar och
pratar oss igenom hur Kakaon kan visa upp vitt skiljda karaktärer i olika
typer av Choklad.

En njutningens lördag med Chokladföreläsning och  Chokladprovning, baserad
på  Valrhona – en av världens främsta chokladproducenter.

I baren kommer det finnas passande drycker till Chokladen att köpa till, för
att avnjuta under provningen.

Provningen avslutas med en liten ”Chokladfika” med Lunchmacka & Kaffe. Och
den som vill har möjligheten att köpa med sig lite exklusiva
hantverkspraliner hem!

Dagen hålls av och med Chocolatier Milly Magnusson Javenius & Sommelier
Fredrik Craas från Göteborg.

LIte mer om Milly och Fredrik:

Millys passion för choklad har tagit henne på resor världen över, från
Chokladens ursprung i Mexico till erkända Chocolatierer och
Chokladfabrikörer runt om i Europa.
Sedan hon bytt bana i livet och valt att följa sitt hjärta, med utbildningar
inom konditori, fick hon en lärlingstid hos några av Sveriges främsta och
OS-guldbelönade konditorer. Därefter har hon bland annat drivit Chocolaterie
på Liseberg och kommer senast från GöteborgsOperan där hon var
Dessertansvarig. Nu driver restaurangparet Milly och Fredrik eget företag
som Pralinörer, vid sidan om sina jobb på två av Göteborgs innerstadskrogar,
och deras arbete kan följas på instagram @millyskonditorifantasi

Lördagen den 30/3 kl. 11-13 

FULLBOKAT!

Pris: 295:- 

Visa fler nyheter.